Kurczak po indyjsku

Przepis dodany przez: Ania

Data opublikowania:


kategorie dania mięsne



Składniki:

  •  pierś z kurczaka
  • jogurt naturalny 180g
  • przecier pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma
  • czosnek
  • imbir
  • słodka papryka
  • chili
  • ryż 1 torebka

Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. Obsmażamy na patelni, na margarynie. Do miski dodajemy jogurt naturalny, przecier pomidorowy, odrobinę wody i przyprawy. Jeśli chcemy, aby danie było bardziej pikantne, dodajemy więcej chili i pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy. W rondlu rozpuszczamy łyżkę margaryny, wlewamy sos i gotujemy na małym ogniu z 10-15 min. W międzyczasie przygotowujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy do sosu kurczaka i jeszcze przez chwilę gotujemy, ok. 5 min. Najpierw na talerz nakładamy ryż, a na nim kurczaka w raz z sosem.

Kurczak po indyjsku
1



Zobacz również: